Karfiol besamellel

A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsát félretesszük. A karfiol rózsákat megfőzzük, a főzővízbe kevés tejet öntünk és sóval, cukorral ízesítjük. A karfiol rózsákat lecsepegtetjük és egy margarinnal kikent tűzálló tálba helyezzük.

Hozzávalók:
5 dkg margarin
1 db nagyobb karfiol
3 dl tej
2 ek. liszt
2 ek. reszelt sajt
2 db tojás
só, cukor

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsát félretesszük. A karfiol rózsákat megfőzzük, a főzővízbe kevés tejet öntünk és sóval, cukorral ízesítjük. A karfiol rózsákat lecsepegtetjük és egy margarinnal kikent tűzálló tálba helyezzük. A torzsát nagylyukú reszelőn áttörjük. A lisztet a megmaradt tejben simára keverjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felolvasztott margarint, az áttört torzsát és a reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérje habját. A mártást a karfiolra öntjük és forró sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.