include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Cseresznyés puding
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott a cseresznyét, majd
Hozzávalók 6 személyre:
5 dl tej
10 dkg búzadara
2 tojás
A töltelékhez
30 dkg cseresznye
2 dl víz
12,5 dkg cukor
Elkészítés
A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott a cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. Kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg sütőben készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, tálra borítjuk. Cseresznyével díszíthetjük.