Mandarinos vadkacsa

Vadító vadétel, kivételes alkalmakra.


Hozzávalók:

60 dkg vadkacsahús
4 mandarin
5 dkg gyümölcskocsonya
10 dkg libamáj (sült)
8 dkg vaj
3 evőkanál mandarinlikőr
3 evőkanál vodka
2 dl mandarinlé (friss)
1 evőkanál méz
őrölt bors


Elkészítés:

A mandarinokat meghámozzuk, éles késsel minden héjat levágunk róluk, és a magjukat kiszedjük. A gyümölcskocsonyát meg a libamájat kis kockákra vágjuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A kacsahúst 3 dkg vajban megsütjük, majd 2 tányérra osztjuk. A húslét az alkohollal összekeverjük, úgy, hogy fakanállal jól felkaparjuk a lesült húsdarabkákat, belekeverjük a mandarinlét, a mézet, a maradék vajat, és sóval, borssal ízesítve sűrűre főzzük.

A főzés vége előtt 1 perccel beletesszük a mandaringerezdeket. Mellérakjuk a húst, leöntjük a szósszal, megszórjuk a májdarabkákkal és a gyümölcskocsonyával.

[kapcsolodo_cikkek]