Bűbájosok boszorkányok

Tudjátok-e hogy szombaton telihold lesz.Felpezsdül a vérünk, hirtelen megkívánjuk a kedvest. Támad az erőteljes szexualitás. Ilyenkor az emberek mindenféle babonaságról beszélnek. Van, aki farkasemberrel riogat, mások boszorkányszombatról regélnek.

Tudjátok-e hogy szombaton telihold lesz.Felpezsdül a vérünk, hirtelen megkívánjuk a kedvest. Támad az erőteljes szexualitás.

Ilyenkor az emberek mindenféle babonaságról beszélnek. Van, aki farkasemberrel riogat, mások boszorkányszombatról regélnek.
Jó tanács: Farkasember csak kereszttel és ezüsttel riasztható el. Viselj éjjel magadon annyi ezüst tárgyat, amennyi nem kényelmetlen. Zárj be ajtót ablakot hétlakatra meg ne találjon.

Bübájosok boszorkányok gyűlnek éjnek évadján az erdők sűrűjébe. Táncot lejteni, tüzet ugrani. Főzni sok rusnyaságból varázs italt szerelmesnek, féltékenynek, gonosz szándékúaknak. Gyakoroják az átváltozás tudományát, denevérré, malaccá, kerékké, lóvá, kecskévé, macskává válást, seprűn repülést.

1962-ből Bornemissza Anna receptje: a szárított Márciusi nyúl szeme a nehéz szülés megkönnyítését, a Szarvas szívének csontja a hideglelés elleni védekezést, a Gólya zúzáról levont hártya pora a mérgezések ellen ható. A Veres kláris por álmatlanság és szív bántalomra. Az Emberi koponya pora kórság és rühesedés ellenszere.

Jó tanács: a boszorkányok általában kedden és pénteken járnak éjjel átváltoznak, ezért sokan e két éjszaka kifordított hálóruhában alszanak. Állítólag a színen lévő varrás elveszi a varázslók hatalmát.

Szebb jelentése is van a Holdnak. A Hold jelképezi a nőiességet a termékenységet, a változást, az anyaságot. A kitellő Holdat látva asszociálhatunk a leendő édesanya gömbölyödő pocakjára. A fogyó Holdnál a változás, a megszületendő gyermek jövetelét is jelentheti.