Libamell aszalt szilvás raguval

Haladóknak ajánlott különlegesség libamellből. Az aszalt szilva jótékony hatása nagyon jól kiemeli a hús ízét!

Hozzávalók:

2 libamell kicsontozva, bőrével együtt
20 dkg aszalt szilva
2 közepes alma
2 dl fehérbor
1-2 ek. vaj
só, bors

Elkészítés:

A húst megmosom alaposan, a bőrét bevagdosom, beszórom sóval, borssal. Egy tepsibe teszem, pici vizet öntök alá, és lefedve puhára sütöm. Ha megsült, megpirítom a tetejét.

A raguhoz a szilvát kis darabokra vágom, beáztatom egy órára a borba. Egy óra múlva az almát meghámozom, felkockázom. Kevés vajon átforgatom az almát, hozzáadom a felvágott, áztatott szilvát a borral együtt. Összeforralom, és 1-2 kanál mézzel édesítem, ez mindenkinek a saját ízlésére van bízva.

A sült libamellet a gyümölcsös raguval és burgonyakrokettel tálalom.

Niki tippje: Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, a raguba egy feles házi szilvapálinkát is önthetünk, de akkor a bor helyett ezt használjuk, kevés vízzel felengedve!

Sokan nem eszik meg a liba bőrét - ha ezt levesszük a kész libamellről, apróra szeljük, tovább sütjük, akkor a libazsírt kisütve libatepertőt készíthetünk belőle, amit tepsiben sült burgonyával vagy friss kenyérrel és savanyú káposztával bármikor fogyaszthatunk.

[kapcsolodo_cikkek]