Hívatlan pár jutott be Obama fehérházi díszvacsorájára

Főhet a fehérházi biztonsági szolgálat feje: Obama elnök keddi állami díszvacsorájára egy hívatlan pár is bejutott, s észrevétlenül elkeveredett a vendégek között.

Az aggodalmat keltő látogatást maga a pár, Michaele és Tareq Salahi dokumentálta: az este folyamán számos fotót készítettek, amelyeket aztán Michaele a saját Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra. Az egyik felvételen a mosolygó alelnökkel, Joe Bidennel szerepelnek.

A kínos incidensről először a The Washington Post számolt be, felfedve a látogatók kilétét: a Salahi házaspárt, amely a Real Housewives of D.C. című valóságshow-ba jelentkezett, jól ismerik Virginiában.


Michaele Salahi szeptemberben egy tévéfelvétel során arról beszélt, hogy "Obama elnök könnyen elérhetővé tette mindenki számára a Fehér Házba való bejutást". Az interjút a CBS Early Show-ja számára készítették a valóságshow szereplőválogatása során, ám a felvétel végül nem került adásba.


Az amerikai titkosszolgálat vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan fordulhatott elő, hogy a virginiai pár átcsúszott a biztonsági ellenőrzésen, és bár nem ültek le egyetlen vacsoraasztalhoz sem, egy teremben tartózkodtak Barack Obama elnökkel és az est díszvendégével, Manmohan Szingh indiai kormányfővel, valamint a háromszáz hivatalos meghívottal.


Ed Donovan, a titkosszolgálat szóvivője leszögezte, hogy az elnök és vendégei egyetlen percig sem voltak veszélyben, mert mindenki, így a hívatlan pár is átesett a fegyvereket kiszűrő biztonsági ellenőrzésen. Mint mondta: a szolgálat szakmai felelősséget vizsgáló hivatala jár el az ügyben. Első körben azt szűrték le, hogy a belépéskor, a meghívottak nevének ellenőrzésekor hibázott valaki.

A szóvivő nem árulta el, hogy a titkosszolgálat kapcsolatba lépette-e a hívatlan látogatókkal, és azt sem kommentálta, hogy indítanak-e ellenük eljárást.(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)