McCartney még mindig Beatle

Paul McCartney még mindig a Beatles tagjának érzi magát, noha az együttes feloszlása óta már 39 év telt el - erről maga a zenész beszélt legújabb, Good Evening New York című lemeze és koncert DVD-je bemutatója kapcsán Londonban.

Ha a fellépéseken régi Beatles-dalokat ad elő, mindig átfutnak agyán azok a pillanatok, amikor John Lennonnal, George Harrisonnal és Ringo Starral zenélt együtt - mondta a 67 éves McCartney. "Nem is akarom elveszíteni az összetartozásnak ezt az érzését" - hangsúlyozta a zenész.

McCartney ugyanakkor bevallotta, az együttes 1970-es feloszlását követően nem mindig érzett így. A Wings megalapításával az volt a cél, hogy valami újat alkosson, olyat, amivel Beatles-béli múltja háttérbe kerül. Kora előrehaladtával azonban megváltoztak érzelmei. "Ha játszom, sokszor eszembe jut George, John és Linda" - utalt elhunyt zenésztársaira és feleségére, akivel a Wingsben játszott együtt. "Ez szomorú és nagyon megindító" - mondta koncertélményeiről az énekes.


Az egykori Beatles-tag az új lemezen szereplő dalok egyikét, a Here Today címűt John Lennonnak írta. De szívesen játssza Lennon szerzeményeit is, az A Day In The Life, valamint a Give Peace A Chance című dalokat. Ha lett volna rá mód, szívesen meghallgatta volna, hogy Lennon miként énekli az ő egyik dalát.

A Good Evening New York koncertalbum, amelyen 33 szám kapott helyet, többségük Beatles-nóta. A lemezen és a DVD-n olyan dalok is szerepelnek, amelyeket a Beatles csak igen ritkán, vagy éppen soha nem játszott.

A zenész december 2-án Hamburgban kezdi meg európai turnéját.

 


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)