Mandulás-Kesudiós Karobtorta

A tészta száraz alkotóelemeit összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajjal és a szójaitallal. Vékonyan kiolajozott és kilisztezett tortaformába igazítjuk, 170 °C-os sütőben megsütjük.

A tésztához :

Teljeskiőrlésű
Tönkölybúzaliszt 50 dkg. /Biopont termék/
Bio Nádcukor 20 dkg./Biopont termék/
Citromhéj 1 db.
Szeletelt Mandula 10 dkg./Biopont termék/
Sütőpor 1 cs.
Bio Vaníliás Szójaital 3,5 dl./Biopont termék/
Vaj 40 dkg.

A krémhez :

Vaj 10 dkg.
Karob 15 dkg. /Biopont termék/
Kesudió 15 dkg. /Biopont termék/
Bio Nádcukor 15 dkg. /Biopont termék/
Bio Vaníliás Rizsital 6 dl. /Biopont termék/
Kukorica keményítő 10 dkg.

Az elkészítés módja :

A tészta száraz alkotóelemeit összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajjal és a szójaitallal.
Vékonyan kiolajozott és kilisztezett tortaformába igazítjuk, 170 °C-os sütőben megsütjük.

A tűzhelyen vajban feloldjuk a nádcukrot, és a karobot a rizsital felével.
Hozzáadjuk a pörkölt kesudiót.
A rizsital másik felében elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a krémet.

A kihűlt tésztán egyenletesen elterítjük a krémet.
A tetejét szeletelt mandulával és friss gyümölccsel díszítjük.
Napfiv;rek