Párolt Köles Karalábéhajóban Kapormártással

A karalábékat megmossuk, meghámozzuk, és félbe vágjuk. Közepüket karalábévájóval kivesszük, majd vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket. A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben a fej vöröshagymával együtt feltesszük főni.

Alapanyagok :

BIO Köles 20 dkg. /Biopont termék/
Karalábé 4 db.
Brokkoli 10 dkg.
Póréhagyma 5 dkg.
Pritamin Paprika 10 dkg.
Petrezselyem zöld 1 cs.
Metélőhagyma 0,5 cs.
Vöröshagyma 1 fej
Fokhagyma 0,5 fej
Olivaolaj
Fehérbors
Lestyán


A mártás alapanyagai :

Olivaolaj 0,4 dl.
BIO Fehér
Tönkölybúzaliszt 4 dkg. /Biopont termék/
BIO Szójatejszín 1 dl. /Biopont termék/
BIO Zabital 3,5 dl. /Biopont termék/
Kapor 2 cs.
Só 1 dkg
Bio Nádcukor 1 dkg. /Biopont termék/
Citrom 0,5 db.


Az karalábéhajó elkészítési módja :

A karalábékat megmossuk, meghámozzuk, és félbe vágjuk.
Közepüket karalábévájóval kivesszük, majd vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket.

A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben a fej vöröshagymával együtt feltesszük főni.
A forrás után hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, valamint az apróra vágott póréhagymát és paprikát.
Ízesítjük a finomra vágott metélőhagymával, petrezselyem zölddel, zúzott fokhagymával, illetve a fűszerekkel.

A kihűlt kölest óvatosan felkeverjük, majd a karalábékba halmozzuk.


A mártás elkészítési módja :

Besamel alapmártást készítünk a lisztből, a szójatejszínből és a zabitalból.
Készre ízesítjük a finomra vágott kaporral, sóval, nádcukorral és a citromlével.
Napfiv;rek