3 fűtő, finom édesség hideg, téli napokra

Az alábbi receptek nem csak fűtenek, finomak, de gyorsan el is készíthetők, ez fontos, hiszen a munkahelyeden senkit sem érdekel, hogy Te még az ünnepek hangulatában lebegsz, valószínűleg az elmaradásaidat most kell pótolnod, indul a nagy év eleji hajrá! Sütögetni azonban, lehet percek alatt is…

Az alábbi finom receptek nem csak, hogy még az ünnepek hangulatát idézik, emlékeztetnek rá, hanem fűtő hatásúak is, a gyerkőc pedig könnyedén vihet belőle egy marékkal az iskolába is!

Az alábbi receptek nem csak fűtenek, finomak, de gyorsan el is készíthetők, ez fontos, hiszen a munkahelyeden senkit sem érdekel, hogy Te még az ünnepek hangulatában lebegsz, valószínűleg az elmaradásaidat most kell pótolnod, indul a nagy év eleji hajrá! Sütögetni azonban, lehet percek alatt is…

Kardamomos édesrizs
 
Hozzávalók:

Tej:                                     20dl
Tejszín:                                5dl
Basmati rizs:                     2dl
Barna nádcukor:             3,8dl
Vaníliás cukor:                    0,2dl
Kardamom, egész:        6-7szem

Elkészítés:
Öntsd össze a tejet és a tejszínt, majd forrald fel. Ekkor add hozzá a rizst, meg a kardamomot és kislángon kevergetve főzd egy órán át az egészet. Tehetsz bele egy csipetnyi sót is, hogy jobban kijöjjön majd az íze, de semmi képpen ne rakd bele a cukrot, csak a végén. Akkor viszont úgy, hogy már el van keverve a vaniláscukorral. Jól keverd el, aztán kész is...
TIPP: Tálaláskor lehet egy kis őrölt kardamomot hinteni a tetjére, esetleg egy kis csokoládét reszelni rá.


További finom és kirpóbált receptek >>

Gyömbéres-fahéjas keksz (tojás nélkül)

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
kb 2 dl tej
sütőpor,
vaníliás cukor,
1 kk gyömbér,
1 kk fahéj

Elkészítése:
A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, hidegre tesszük kb. fél órára, aztán kinyújtjuk fél centi vastagságúra, különböző sütiformákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon kisütjük a kekszeket, kb 10-12 perc alatt megsülnek.
Könnyen megéghet, úgyhogy figyeljünk rá, inkább gyakrabban nyitogassuk a sütő ajtaját, ha a kekszek alja már pirul, kivehetjük.

Érdemes két tepsivel felváltva sütögetni, kb 6-8 tepsinyi keksz lesz ebből a mennyiségű tésztából, fémdobozban tárolva sokáig eláll.
A megsült kekszeket felolvasztott tortabevonó csokiba is márthatjuk, majd ha a csoki megdermedt, akkor tegyük a fémdobozba.

Az alaptésztát variálhatjuk tetszés szerint, pl: mézesfűszer-keverékkel, ánizzsal, kakaóporral, kókuszreszelékkel, citromhéjjal, citromlével, mandulaaromával stb.

Narancsos kifli

Hozzávalók:
2 narancs reszelt héja és leve,
20 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
Nagyon alaposan megmossuk a narancsok héját. Lereszeljük, majd levét kifacsarjuk.
A liszttel elegyítjük a sütőport, majd hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt narancshéjat és levet, valamint a margarint.
Lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, háromszögeket vágunk belőle. A hosszabbik szélén kezdve kifli formájúra feltekerjük. Előmelegített forró sütőben 10-15 percig sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral.

Ha nem tudod elkészíteni maganak, mert nincs időd, de szeretnél minden nap friss, finom ebédet enni, finom édességekkel, akkor válaszd a VegaFOODot!

VegaFOOD >>
 


(Fotó: Vegafood)