Gyömbéres-szójaszószos zöldség

Néha megkívánjuk az egyszerűbb, frissebb, gyomornyugtatóbb ételeket. Ilyen a következő finomság is, csupa zöldség finom szószban, amit magában is fogyaszthatsz - megéri!

Hozzávalók:

2 sárgarépa
25 dkg káposzta
1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
1 póréhagyma
ízlés szerint gyömbér és szójaszósz

Elkészítés:

A hagymákat szeletekre vágom, a répát és a káposztát szálasra reszelem, a paprikákat csíkokra vágom. Ez az előkészítés része, utána már könnyebben megy. Előveszek egy nagy serpenyőt vagy wokot, és löttyintek bele egy kis olajat. Ezután beleszórom az összes zöldséget egyszerre, és itt jön az a rész, amikor eldöntöd, te mennyire szeretnéd puhítani. Szerintem úgy a legjobb, ha még roppanósak, így nagy lángon kb. 5 percig átpirítom-forgatom. Közben meglocsolgatom szójaszósszal, és szórok rá kb. fél teáskanál gyömbért. Ha puhábbra szeretnéd, akkor 5 percig fedő alatt puhítsd és utána még 10 percig fedő nélkül!

A végén kóstold, és ha szükséges, adagold az ízesítőket!

Tipp: Ha szereted a csípőset, tégy hozzá két chilli paprikát is!

[kapcsolodo_cikkek]