Füstös csicserileves csomborral

Ismered a csombort? Az erdélyi konyha elterjedt fűszere, borsikafű a hivatalos neve, de borsfű, bécsi rozmaring, csombord, csombort, csomborbors, hurkafű, kerti izsópfű, kerti méhfű vagy pereszlén néven is emlegetik.



Hozzávalók:


8 dkg csicseriborsó
1,5 l zöldségerőlé
0,5 olivaolaj   
5 dkg vöröshagyma 
10 dkg sárgarépa
5 dkg pritamin paprika
4 gerezd fokhagyma
1 cs. zeller zöldje
5 dkg füstölt tofu 
2 dkg bio lenmag
fűszerpaprika
őrölt kömény
babérlevél
csombor


Az elkészítés módja:

A csícseriborsót előző este beáztatjuk, majd föltesszük főni a zöldség-erőlevesben a babérlevéllel együtt.

Az olajon félpuhára pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, valamint a karikára vágott sárgarépát, a fűszereket, és kevés zöldség erőlevessel összepároljuk.

Amikor a csicseriborsó 3/4-esre megpuhult, a leveshez keverjük a zöldségeket és összeforraljuk vele. Amikor elkészült, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zellerzöldet és az apró kockákra darabolt füstölt tofut.

Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirított lenmaggal.

[kapcsolodo_cikkek]