Hello Kitty burka

Na, ez aztán a multikulti! A globalizáció meghozta a kultúrák elképesztő kölcsönhatását: a konzervatív muszlim női ruci és a fogyasztói társadalom tündi-bündi jelképének összeolvadását.

A Hello Kittyt nem igazán kell bemutatni olvasóinknak, burkát viszont szerencsére valószínűleg kevesen viseltek még. Ez a mindent takaró női öltözék a muszlim világban is csak a legkonzervatívabb helyeken, például Afganisztán törzsi területein dívik. Nemrég még azt ünnepelte a világ, hogy sok afgán nő kezdi lecserélni a burkát az ott frivolnak számító csadorra.


A Hello Kitty burkát egy portugál divattervező, Maria Gambina készítette. Mint írja, azért, mert a leghíresebb portugál divattervezők Hello Kitty 35. születésnapja alkalmából összefogtak, hogy egy igazán ütős, egyedi kollekciót készítsenek. Mit mondjunk, a Hello Kitty burka tényleg egyedi!

Akinek tetszik és ebben szeretne flangálni a Nagykörúton, meg is rendelheti az eBay-en. Kikiáltási ár 300 euro, plusz 25 euro postázási költség. A szandál nincs benne az árban.