Falafelgolyók paradicsomos kukoricasalátával

Falafel. Felfalod? Te, vagy a családod, netán a barátod. Rímesen jó! A falafel sok vegetáriánus és vegán kedvence. Készítsd el saját magad! Paradicsomos kukoricasalátával rendkívül finom. Ha vendégeket hívsz, imádni fogják.

Hozzávalók:


Csicseriborsó 40 dkg.  
Fokhagyma 10 dkg.
Petrezselyem zöld 2 cs.
Zeller zöld 2 cs.
Zsemlemorzsa 5 dkg.
BIO Fehér
Tönkölybúzaliszt 3 dkg 

Curry
Koriander
Garam masala
Római kömény
Majoranna
Olaj 0,5 l.

 



A salátához


Paradicsom 20 dkg. 
Kukorica 20 dkg. 
Kínai kel 20 dkg. 
BIO Nádcukor 20 dkg. /Biopont termék/ 
Petrezselyem zöld 2 cs. 
Citrom 2 db. 
Só 


[kapcsolodo_cikkek]

Az elkészítés módja : 


A csicseriborsót előző este beáztatjuk. 
A fokhagymával együtt ledaráljuk a csicserit, majd a fűszerekkel beízesítjük. 
A zsemlemorzsával és a liszttel formázható állagúra gyúrjuk. 
Vizes kézzel 2 cm –es golyókat formázunk a masszából, majd bő olajban kisütjük őket. 

Salátalevet készítünk vízből a cukor, a citromlé és a petrezselyem zöld hozzáadásával. 
A salátalébe helyezzük a főtt morzsolt kukoricát, majd beleszeleteljük a friss paradicsomot és a vékonyra metélt kínai kelt.