A bagolynak tériszonya van és nem hajlandó repülni

A fiatal bagoly szinte megfeledkezett arról, hogy ő madár és nem hajlandó magasabbra repülni, mint gondozójának testmagassága.

Troynak bizonyára azért van tériszonya, mert pár hetes kora óta emberek nevelik, kézhez szoktatták. Most szakértők próbálják hozzászoktatni a repüléshez.

Még egészen kicsi volt, amikor kiesett a fészekből és egy kutyát sétáltató ember hazavitte. Hat hétig ő nevelte, majd elvitte egy bagoly menhelybe, de akkor már túl szelíd volt ahhoz, hogy szabadon engedjék. Azóta a baglyokkal foglalkozó szervezet gondozza.


Troy egyelőre csak olyan magasra hajlandó felrepülni, mint gondozójának, Gareth Tonennek a testmagassága, vagyis pontosan 178 centi a komfort zónája. 

Ashley Smith, a bagoly menhely vezetője szerint "ez rendkívül ritka, de ő egyszerűen fél a magasságtól". "Amennyire csak vissza tud emlékezni, mindig is fogságban élt és soha nem volt magasabban, mint amennyire a gondozója felemelte."


"Most azon dolgozunk, hogy ráébresszük Troyt: ő egy madár és olyan magaan repülhet, ahogy csak akar" - tette hozzá. Gareth Tonen most gyakran mászik fára, és magához hívja Troyt, aki azonban legfeljebb hozzárepül, a gondozójánál magasabbra soha. A jelek szerint nem tudja, hogy bagoly, inkább azt hiszi magáról, hogy egy kis Gareth Tonen.

A baglyot már nem lehet szabadon engedni, de csatlakozhat a menhely többi repülő madarához, amelyekkel bemutatókat szoktak tartani.