Tavaszi saláta olasz öntettel

Spárga, uborka, borsó, mogyoróhagyma... változatos összetevők, pár falat egészség!


Hozzávalók:

500g fehér spárga, kevés víz, jódozott só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál vaj, 200g cukorborsó, kevés sós víz, 1 csomó zsenge sárgarépa zöldjével, 1 kis kígyóuborka

Az olasz öntethez:
1 mogyoróhagyma, 1 nem csípős piros pepperoni (konzerv), 1 teáskanál kapribogyó, 2 evőkanál borecet, 1 evőkanál félszáraz fehér bor, (helyettesíthető 2 evőkanál friss narancslével), jódozott só, frissen őrölt bors, cukor, 3 evőkanál olivaolaj, 1 evőkanál apróra vágott zöld fűszer, pl. kapor zöldpetrezselyem.

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, fentről kezdve gondosan lehámozzuk vigyázva, nehogy a feje megsérüljön, alsó fás végét levágjuk

A vizet a sóval, cukorral, vajjal felforraljuk. A spárgát beletesszük és kb. 8 percig magvasra főzzük. Habszedő kanállal óvatosan kiemeljük lecsöpögtetjük.

A borsót sós vízben lefedve kb 5 percig félpuhára főzzük. Azonnal hideg vízbe tesszük, majd szűrőben lecsöpögtetjük.

A sárgarépa zöldjét eltávolítjuk, lehámozzuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. Sós vízben lefedve kb 10 percig félpuhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.

Az uborkát megmossuk, leitatjuk, végeit levágjuk. Hosszában kettévágjuk, ízlés szerint, magját eltávolítjuk és felszeleteljük.

A spárgát, zöldborsót, sárgarépát és uborkát tálon elrendezzük.

Az öntethez a mogyoróhagymát meghámozzuk és apróra vagdaljuk. A paprikát lecsöpögtetjük, hosszában kettévágjuk, magját eltávolítjuk és feldaraboljuk. A kapribogyót lecsöpögtetjük és apróra vágjuk.

A sót borsot és cukrot az ecetben elkeverjük. Az olajat hozzávegyítjük. A zöldfűszert megmossuk, leitatjuk, apróra vagdaljuk, majd a hagymával paprikával és kapribogyóval együtt az öntetbe keverjük. Az öntetet a salátára locsoljuk.

Elkészítési idő: 50 perc 

Adagonként: 
6,1 g fehérje, 8,4 g zsír, 15,4 g szénhidrát, 687 kj, 164kcal 

[kapcsolodo_cikkek]