Burgonyasaláta retekkel

Marinádhoz: 1 hagyma, 2 csemegeuborka, 200 ml zöldségleves, (kockából), 4 evőkanál borecet, 1 teáskanál cukor, jódozott só, frissen őrölt bors, 1 teáskanál közepesen csípős mustár, 1-2 evőkanál reszelt torma, 1 csomó retek, 1 csomó zöldpetrezselyem, 75 g sovány tejfől, esetleg kevés zöldségleves

Elkészítés idő: 50 perc az állás ideje nélkül

Adagonként:
4,8 g fehérje, 3,0 g zsír, 26,7 szénhidrát, 672 kj 160kcal

750g keményre fövő burgonya,
Marinádhoz: 1 hagyma, 2 csemegeuborka, 200 ml zöldségleves, (kockából),
4 evőkanál borecet, 1 teáskanál cukor, jódozott só, frissen őrölt bors,
1 teáskanál közepesen csípős mustár, 1-2 evőkanál reszelt torma, 1 csomó retek, 1 csomó zöldpetrezselyem, 75 g sovány tejföl, esetleg kevés zöldségleves
Ízlés szerint: 1 kemény tojás

A burgonyát megmossuk, vízbe téve, lefedve felforraljuk, 20-25 perc alatt megfőzzük. A vizet leöntjük, várunk, míg a gőze elszáll és még melegen lehámozzuk. Felkarikázzuk és edénybe tesszük.

A marinádhoz a hagymát letisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Ugyan így felkockázzuk az uborkát is.

A zöldséglevest az ecettel, cukorral, sóval, borssal, edénybe felforraljuk. A marinádot a még meleg burgonyára öntjük, a hagymát uborkát, mustárt és tormát beletesszük. A hozzávalókat óvatosan elvegyítjük. A salátát addig hagyjuk állni, amíg a burgonya a marinádot teljesen magába szívja. Időnként óvatosan megkeverjük.

A retket letisztítjuk, megmossuk, leitatjuk és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk és leitatjuk. A levélkéket lecsípkedjük és apróra vagdaljuk. A tejfölt és esetleg mg kevés levest a saláta alá öntünk, a retket és petrezselymet óvatosan beleforgatjuk.

Tálalás előtt a salátát sóval és borssal még egyszer ízesítjük. Ízlés szerint főtt tojással tálaljuk.