Szűrt víz: vegyszerek, nehézfémek nélkül szebb bőr!

A tiszta víz az élet alapja, naponta 2-3 litert kellene meginnunk belőle. Azonban nem csak a napi folyadékbevitel mennyiségét érdemes szem előtt tartani, hanem az elfogyasztott víz minőségét is, hiszen ez nagyban befolyásolja közérzetünket. Ezért nem mindegy, hogy milyen vizet iszunk!

Amit eszel, amit iszol, azzá  válsz – tartja a mondás. Az ipari és a mezőgazdasági termelés során a káros anyagok óhatatlanul az ivóvíz forrásokba juthatnak, így fontos, hogy a víz, amit fogyasztunk, a lehető legkevesebb szennyeződést tartalmazza. A víztisztító művek nagy részüket ugyan megtisztítják, de sajnos még ez után is maradhat káros anyag az ivóvízben. Aki többet akar tenni egészsége megőrzése érdekében, annak érdemes a csapvizet szűrve fogyasztania!

„A napi szokásaink között egy pici változtatással jelentős hatást gyakorolhatunk életmódunkra. A csapvíz otthoni megszűrésével és fogyasztásával életünk számos területén alapvető változásokat hozhatunk. A csapvíz nagy mennyiségű klórt tartalmaz, amely sokaknál allergiás tünetet eredményezhet. Ha a csapvizet például a kereskedelemben kapható szűrőkancsóval tovább tisztítjuk, akkor jelentős mértékben (95 %-ban) csökkenthető a vízben lévő klór, a nehézfémek vagy a vegyi szennyeződések mennyisége. A környezeti szennyeződésekre leginkább a gyerekek, az idősek a legérzékenyebbek, de kismamák esetében is ajánlott a szűrt víz fogyasztása. Emellett a szűrt, tiszta víz fogyasztása segít a méregtelenítésben, fogyasztásával jobban megőrizhető a bőr hidratáltsága, ezzel együtt a hölgyek szépsége. A tiszta vizet bárki előállíthatja otthonában – ráadásul költséghatékonyan, néhány ezer forintos ráfordítással –, például víztisztító kancsó segítségével!” – mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz program szakértője.
 

A szűrt víz egészségre gyakorolt hatása:
Hogyan segít a szűrt víz az egészséges táplálkozásban:
Csapvizet inni a legegészségesebb, ugyanis a legoptimálisabban tartalmazza az ásványi anyagokat, csak mire a háztartásba, a pohárba jut, sok minden kerül bele. (Klór, nehéz fém a vezetékekből, esetlegesen belekerülhet növény, illetve rovarirtó szer.)


A szép bőr megőrzése:

Mindenkinek, de leginkább a hölgyek számára fontos az egészséges, szép bőr. A kenőcsök, krémek használata mellett nagyon kevesen figyelnek arra, hogy a bőr elsősorban a szervezetből „táplálkozik”, ezért sem mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk.

Gazdaságosság, környezetvédelem: