Gyors vacsora borús estékre

Kint már két napja szakad az eső! Ha szeretnél valami finom, meleg vacsorát ami kicsit jobb kedvre derít. Imádom beszippantani a római kömény és a koriander illatát! Próbáld ki te is!

Illatos csirkecsíkok

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 1 fej lilahagyma, 1 csípős zöldpaprika, fél tk. római kömény, fél tk. koriander, fél tk. bazsalikom, 1 tk. pirospaprika, só, 3-4 ek. olivaolaj

A csirkemellet csíkokra vágom, megmosom és leszárítom. A többi hozzávalóból (az olaj kivételével) késes aprítóban egy masszát készítek, ezzel kenem be a husikat. Lehetőleg 1 órára félreteszem,hogy összeérjenek az ízek. (lehet persze akár egy éjszaka is) Ezután telfonserpenyőbe öntöm az olivaolajat és megsütöm rajta a csirkecsíkokat.

Vegyes salátával és tortillával vagy pitával tálalom!

Az ötletet az Ízek és érzések című gaszto-életmód magazinból vettem, érdemes megnézni mert sok jó receptet, ötletet találhatsz benne! Én változtattam rajta, a saját ízlésünkre formáltam!