Nyúlpaprikás - különlegesen

A nyúl húsa egészséges,finom és változtosan elkészíthető! Itt egy nyúlpaprikás recept, ami egyszerű, mégis különleges!

Nyúlpaprikás – különlegesen

Hozzávalók 4 személyre:
1 darabolt nyúl, 3 dl vörösbor,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom, diónyi zellergumó,
1 gerezd fokhagyma,
1-1 teáskanál piros fűszerpaprika
és liszt, ízlés szerint só.

Előkészítése: A nyulat megmossuk és leszárítjuk. A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot felaprítjuk, a zellert megreszeljük, a füstölt szalonnát elcsíkozzuk, majd a zsírját kiolvasztjuk.

Elkészítése: A szalonnazsíros pörcre tesszük a vöröshagymát és a zellert, és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beletesszük a húsdarabokat. Megsózzuk, és folytonos keverés közben fehéredésig pirítjuk. 1 dl vízzel és 2 dl vörösborral felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha levét elfövi, apránként pótoljuk a megmaradt vörösborral.

Végül hozzáadjuka zöldpaprikát, paradicsomot, és a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük.

Megjegyzés: Galuskával vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. A zellertől és a vörös bortól kissé más az íze, mint a megszokott nyúlpaprikásnak, ám nagyon finom.