Kamrapolc töltésre fel!

Készíts saját lekvárokat, befőtteket! Most például egy fűszeres sárgabarack lekvárt ajánlok!

Fűszeres baracklekvár

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 1-2 rúd fahéj, 10 db szegfüszeg, 50 dkg cukor, 1 csomag dzsemfix

A barackot megmosom alaposan, a sérüléseket kivágom és kimagozom. Egy nagy tálba teszem, rászórom a cukrot és beledobom a fűszereket. Néhány órán át állni hagyom. Ezután a fűszereket kihalászom majd botmixerrel összetöröm. Egy fazékban felteszem főni, kis lángon felforralom majd beleszórom a dzsemfixet és még néhány percig főzöm.

Üvegekbe töltöm, lefedem és a feje tetejére állítom. Így hagyom kihűlni és már mehet is a kamrapolcra!