11 éves dílert fogtak a rendőrök

Mindössze 11 éves az a drogdíler, akit német rendőrök tartóztattak le a napokban - nem először. A fiú lenyelte a heroincsomagokat, hogy eltüntesse a bűnjelet, így komoly orvosi vizsgálatnak is alávetették. Szakemberek szerint Magyarországon is ijesztő méreteket öltött a gyermekdrogozás.

Nem először fogta el a német rendőrség azt a 11 éves drogdílert, aki a német "drogtörténelem" eddigi legfiatalabb dílere. Jamalt kedden az orvosok is megvizsgálták, met a fiú a razzia során lenyelte a bizonyítékot, azaz 20 heroingolyót!

A rendőrség másodszorra kapta el a fiút, aki heroinnal kereskedik. Bár a 11 éves fiú elvileg nem büntethető, Ehrhart Körting belügyi szenátor a hatóságoktól a fiú zárt otthonban történő elhelyezését követeli. A rendőrség egyelőre szűkszavúan nyilatkozik az esetről, ám német lapértesülések nem tartják kizártnak, hogy a fiú esetleg idősebb a koránál és csak a büntetést akarta megúszni. A 11 éves díler mindenesetre nem örül a sajtó érdeklődésének és nemes egyszerűséggel beintett a Bild fotósának.

Sajnos Magyarországon sem ismeretlen a gyerekek droghasználata, de még a dílerkedés sem. A neve elhallgatását kérő nemzetközi statisztikákkal foglalkozó szakember szerint a dílerkedés főként a szegényebb rétegekből származó gyerekekre jellemző, míg a fogyasztók a tehetősebb szülők gyerekei.

További részletek a napiaszonline.hu-n.