Bonamassa szupergroupjának titkos londoni bulija

Mindössze 100-an lehettek azok a meghívott szakmabeliek, akik előtt Londonban a napokban bemutatkozott a Black Country Communion banda, amely kétségtelenül az idei év hard rock szenzációja.

Joe Bonamassa, a zseniális blues-rock gitáros, akit nagy örömünkre immár harmadszor láthatunk majd Budapesten október 28-án saját zenekarával a PeCsában, szeptember 20-án este a szigetországi stúdióban nyolc dalt mutatott be társaival a Black Country Communion most megjelent bemutatkozó lemezéről.


Emlékeztetőül azoknak, akik még nem fújják kívülről a banda tagjait! Zárójelben a korábbi, jelentősebb zenekaraik: Glenn Hughes ének (Deep Purple, Black Sabbath, Trapeze), Jason Bonham dobos (UFO, Foreigner és néhány órányi Led Zeppelin), valamint Derek Sherinian billentyűs (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol).

Ami a mini-koncertet illeti, a neten kinn lévő videókat látva „elég meggyőzőek” voltak ezek a fickók. Azt hiszem, ha elkezdenek turnézni, lenyomnak minden jelenlegi hard rock bandát. A Song of Yesterdayt hallgatva Joe-nak sincs szégyenkezni valója Hughes-zal szemben, sőt… Bár ő szerényen mindig elhárítja a dicséreteket és a nyilatkozataiban Glenn énekesi nagyságát magasztalja.