Stevie Ray Vaughan és Albert King csodálatos koncertje 1983-ból

Akik ott voltak, azóta emlegetik azt a mágikus koncertet, amelyet Kanadában az In Session című tv-sorozat felvételén produkált az egyik fekete blues király Albert King, a zseniális texasi bluesgitáros, Stevie Ray Vaughan társaságában.

November 9-én Amerikában a Stax Records CD/DVD kiadványon In Session címmel megjelenteti ezt a zenei anyagot, így most már elérhetővé válik a zenerajongók számára is. A DVD tartalmaz három olyan verziót is, amely korábban nem jelent meg CD-n. A Born Under a Bad Sign (William Bell és Booker T. Jones szerzeménye) az egyik, amelynek előadása szinte Albert King védjegyének számít. Stevie Ray Vaughan: Texas Flood-ja mellett, szerepel még az I’m Gonna Move to the Outskirts of Town is, ezt Louis Jordan majd később Ray Charles is bemutatta.


Az Albert King with Stevie Ray Vaughan In Session című blues album, amelynek dalait 1983. december 6-án az egyik hamiltoni tv-stúdióban vették fel, 1999. augusztusában jelent meg először.

Az akkori tracklista:

1.    (Call It) Stormy Monday (Aaron "T-Bone" Walker)
2.    Old Times
3.    Pride and Joy (Stevie Ray Vaughan)
4.    Ask Me No Questions (B.B. King)
5.    Pep Talk
6.    Blues at Sunrise (Albert King)
7.    Turn It Over
8.    Overall Junction (Albert King)
9.    Match Box Blues (Blind Lemon Jefferson)
10.    Who Is Stevie?
11.    Don’t Lie To Me (Hudson Whittaker)

A legendák szerint King először nem is akart gitározni, mert nem ismerte Steviet, de később azért beadta a derekát - nem bánta meg.

A deluxe kiadványhoz a kísérő ajánlót Samuel Charters zenetudós írta, aki szerint a gitárosok közös játéka semmit sem veszített az intenzitásából a koncert végéig és óriási élményt jelentett mindenkinek.