Fejes saláta márványsajttal

A márványsajtot áttörjük és elkeverjük a finomra vágott metélõhagymával. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt és a citrom leszûrt levét

Hozzávalók:
4 db fejes saláta
10 dkg márványsajt
5 dkg majonéz
1 dl tejföl
1 cs metélõhagyma
1 citrom
5 dkg mandula

bors
mustár

Elkészítés:
A salátát leveleire szedve alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd apró darabokra tépve a hûtõszekrénybe tesszük.
A mandulát leforrázzuk, barna héját lehúzzuk, apróra vágjuk.
A márványsajtot áttörjük és elkeverjük a finomra vágott metélõhagymával. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt és a citrom leszûrt levét ízlés szerinti mennyiségben. Ebbe az öntetbe keverjük bele a salátaleveleket. Tányérra tesszük és megszórjuk a mandulával.
Konyha Web