60 perc extra

A 2010 őszi óraátállítás ideje: október 30-ról 31-re virradóra, amikor is 1 órával visszaállítjuk az időt, 1 órával korábbra állítjuk az óráinkat. Vagyis úgymond egy órát nyerünk. Ha tényleg nyernél egy órát (nem az arany karórára gondolok...), te mire használnád fel?

A fél világ mindig arra panaszkodik, hogy nincs ideje. Most itt a lehetőség, az óraátállításkor kapunk egy plusz órát. Tehát ha ugyanakkor kelsz fel reggel, mint óraállítás előtt, akkor megnyílik számodra az extra 60 perc lehetősége.

Töredelmesen bevallom, hogy egy munkanap hajnalán jó eséllyel inkább aludnék még egy kicsit.
Lehetséges volna hatékonyabban is felhasználni ezt a plusz időt? Bizonyára mindenkinek van valami olyan dolog az életében, amit rendszeresen halogat. Tologatsz-e magad előtt feladatokat azzal a felkiáltással, hogy “majd holnap”, “majd jövő héten”, “majd jövőre”, “majd ha végre lesz egy kis időm”? Használd ki ezt a plusz órát ennek az elvégzésére!

Például:

Számolj le az időrabló szokásokkal!

Egy kicsit másképp kérdezek. Mi az, amit megváltozatnál a szokásaidban, amivel nyerhetnél egy órát a magad számára? Mik az időrablók az életedben?
Nem olyan gyakori az óraátállítás, mint ahányszor szükségünk lenne egy plusz órácskára az életünkben. Ezért itt van pár tipp arra az esetre, ha te magad szeretnéd megteremteni azokat a plusz perceket egy adott napon.

Kelj fel 10 perccel előbb
És egy kis plusz segítség. Ha mérni szeretnéd az eltelt időt, itt egy ingyenes program a számodra: http://home.hu.inter.net/~prochess/lovass/idozito.zip

Tamás Krisztina (Tara)

Kép: piqs.de: Coniaric - Taschenuhr