Új supergroupot alakít Steve Morse és Mike Portnoy

A Deep Purple bámulatos képességű gitárosa, Steve Morse és Mike Portnoy, a Dream Theaterből szokatlan körülmények között távozó remek dobos, ismert zenészek bevonásával egy supergroup létrehozásán fáradozik.

Vegyük is sorra a társakat: Neal Morse (aki csak névrokona Steve-nek) nemzetközi hírű multi-instrumentalista, aki a Transatlantic és a Spock’s Beard progresszív rockbandában már letette a névjegyét.


A basszeros Dave LaRue, ő korábban a Dixie Dreggs zenekarban nyomta, de játszott (képünkön) régi cimborájának, Steve Morse-nak a legutóbbi, Out Standing In Their Field című remekül sikerült albumán is. Az énekes a texasi Casey McPherson (Alpha Rev, Endochine), akit nálunk bizonyára kevesebben ismernek.


A tervezett supergroupnak neve ugyan még nincs, de a hírek szerint Nashville-ben már dolgoznak a bemutatkozó lemezükön. Az előzményekről Neal Morse annyit árult el, hogy még áprilisban kezdtek együtt demókat készíteni a Deep Purple gitárosával, aztán később Steve floridai házában is munkával töltöttek néhány napot.


Elmondása szerint mindnyájan nagyon izgatottak, hogy együtt mire lesznek képesek a stúdióban a tervezett 10 napban. A hangzás valószínűleg dalközpontúbb lesz, mint amit várnak tőlük, de azért nem tagadják meg magukat – ad némi eligazítást Neal. Arról nincs hírem, hogy ez a project mennyire befolyásolja Steve Morse helyzetét és további karrierjét a Deep Purple-ben.