Szupersztárok Robbie Robertson új albumán

Több mint 10 évnyi szünet után, április 5-én How To Become Clairvoyant címmel, új szólólemezzel jelentkezik az egykori The Band népszerű gitárosa, Robbie Robertson. Az albumon közreműködő zenészek névsora igazán lenyűgöző!

Eric Clapton (három dal társszerzője), Steve Winwood, Tom Morello, Robert Randolph és Trent Reznor a legismertebbek. A ritmusszekcióban Pino Palladino (The Who és John Mayer Trio) basszeros és Ian Thomas (Mick Jagger és Eric Clapton) dobos nyomja. A vokalisták: Angela McCluskey, Rocco Deluca, Dana Glover és Taylor Goldsmith a Dawes zenekarból.


A 12 kompozíciót tartalmazó albumon,  - amely már az ötödik Robertson szólópályafutása során – a gitárost a produceri munkában Marius de Vries segítette. Emlékeztetőül, Robertson legutóbbi két nagylemeze Music for The Native Americans (1994) és Contact from the Underworld of Redboy (1998) címmel került az üzletekbe.


Ami a mostani korongon szereplő dalokat illeti, a címadó szám és az Eric Clapton énekével és gitárjátékával készült, He Don’t Live Here No More hallható lesz majd az HBO televízióban sugárzásra kerülő True Blood sorozatban. Az utóbbi dal Robertson egy közeli barátjának a szenvedélybetegség elleni küzdelméről szól. A When The Night Was Young című számot a fiatalok idealizmusa hatja át, míg a This Is Where I Get Off című dalt a The Band elhagyása utáni helyzet inspirálta.


A How To Become Clairvoyant album tracklistája:

01. Straight Down The Line
02. When The Night Was Young
03. He Don’t Live Here No More
04. The Right Mistake
05. This Is Where I Get Off
06. Fear of Falling
07. She’s Not Mine
08. Madame X
09. Axman
10. Won’t Be Back
11. How To Become Clairvoyant
12. Tango For Django