Bonamassa és Glenn Hughes supergroupja funk helyett továbbra is rockot nyom

A tavalyi év egyik legjobb hard rock lemezét a Black Country Communion készítette, júniusban pedig sokunk örömére megkapjuk második munkájukat is, amely Glenn Hughes ígérete szerint a bemutatkozó CD-jük folytatása lesz.

A korongon nincs semmiféle funk, ugyanolyan groovos lesz, mint az első – nyugtat meg bennünket a kiváló basszeros-énekes. Igaz, jó példáért egészen a Led Zeppelinig és a Rolling Stones-ig nyúlnak vissza. Hughes nemrég elmondta, hogy a két decemberi, Angliában adott bulijuk után már rögzítettek is egy dalt a készülő albumra.


Nagyon keményen dolgozik az új dalokon –újságolta el büszkén – már kilenccel elkészült, ugyanis ezúttal több ideje volt az alkotó munkára. Nagyon szeretné, ha többet tudnának koncertezni, de erre valószínűleg csak a lemez megjelenése után kerül majd sort.


Ő minél több bulit szeretne, arénákban, fesztiválokon fellépni, de tudja, hogy a banda tagjainál más szempontok is vannak. Az interjúban megjegyezte még, hogy nem akar gátja lenni Bonamassa szólópályafutásának. Közismert, hogy a blues-rock gitáros legalább hét-nyolc hónapot (sokszor többet is) úton van a saját zenekarával, ahonnan – mint arról nemrég beszámoltam – a nem mindennapi képességű dobos, Bogie Bowles távozott. A hírek szerint Jason Bonham jelenti majd a megoldást – ő amúgy is a Communionnak az ütőse – így Hughes-nak legalább egyszerűbb lesz az „egyeztetés”.