Az Építészeké a legnépszerűbb rocklemez Angliában

Az Architects metalcore banda itt és most elnevezésű korongját vették meg a legtöbben a derék brit rockrajongók, így a The Here And Now, akkorát taszajtott a Motörhead lemezén, hogy a The Wörld Is Yours az élről a 9. lépcsőig repült.

A múlt heti másik két dobogós lemez is hasonlóan járt, a Pearl Jam: Live On Ten Legs koncertalbuma a második helyről a 6-ig hátrált, míg a „bronzérmes” pozíciót a Magnum: The Visitationja kénytelen volt felcserélni a 22. helyezéssel.


Érdekes módon, úgy tűnik „helyreállt” a 40-es angol rocklista élmezőnyében a korábbi rend, ugyanis visszavették helyüket a régebbi lemezek. Újdonság nincs is a top 10-ben!

A Linkin Park: A Thousand Suns CD-je a második, míg a Led Zeppelin veretes Mothershipje a 3. helyre jött vissza. (A Zep lemeze 132 hete tartózkodik a listán.) Továbbra is keresik (4. helyen van) a fiatal Paramore rockbanda Brand New Eyes lemezét – négy grádicsot jött felfelé a listán, pedig 70 héttel ezelőtt került a boltokba.


A top 10-ben van még a Foo Fighters: Greatest Hitse az (5.), az Avenged Sevenfold: Nightmare CD-je a (7.), a Muse: The Resistence  a (8.) és a Guns ’N Roses: Greatest Hitse a (10.) helyen. Majd csak ezeket az albumokat követi egy-két újdonság a 11. pozícióban, a Gang of Four post-punk banda Content című munkája, valamint a Glamour of the Kill metalcore formáció (képünkön) The Summoning lemeze.


Ugyanúgy, mint az elmúlt hetekben a legtöbb lemezzel – néggyel - az angolok közül a Muse rendelkezik a top 40-ben, az amerikaiaknál pedig a Linkin Park szintén négy koronggal. A fiatalokat a műfaj nagy öregei, a Metallica (3), valamint az Iron Maiden és az AC/DC követi egyaránt két-két munkájával.