A Black Country Communion európai turnéja

A tavalyi év legnagyobb hard rock szenzációja volt az angol-amerikai supergroup, a Black Country Communion bemutatkozó lemeze, valamint az a két koncertje, amelyet az év végén adott a csapat Angliában.

Azt már korábban bejelentették, hogy július 24-én az egyik fő attrakciója lesz a zenekar a londoni High Voltage Fesztiválnak, most viszont közzé tették a turnéjuk többi európai helyszínét is. Sajnos Budapest nincs közöttük.


Jún. 23. - Azkena Rock Festival - Recinto Mendizabola (Spanyolország)
Jún. 30. - Killesberg - Stuttgart
Júl. 01. - Jahrhunderthalle - Frankfurt
Júl. 02. - Parkbühne - Lipcse
Júl. 04. - Zenith - München
Júl. 05. - Zitadelle - Berlin
Júl. 10. - Bospop Festival –Weert (Hollandia)
Júl. 14. - Kunst-und Ausstellungshalle - Bonn
Júl. 16. - Stadtpark - Hamburg
Júl. 24. - High Voltage Festival - London
Júl. 26. - O2 Academy - Leeds
Júl. 27. - O2 Academy - Newcastle
Júl. 29. - O2 Academy - Glasgow
Júl. 30. - Academy – Manchester


Joe Bonamassa és Glenn Hughes bandája az év elején kezdett hozzá második albumának a felvételéhez, amely a hírek szerint már a keverésnél tart és a tervek szerint júniusban jelenik meg. Tudtuk már korábban is, hogy túl sok időt nem vacakolnak ezúttal sem a zenészek a stúdiómunkára, hiszen a „világ legelfoglaltabb” munkamániás blues-rock gitárosa, Bonamassa február 17-én már a kaliforniai Anaheimben saját zenekarával kezdi meg a turnéját. Az észak-amerikai „zenei ámokfutást” követően ad néhány koncertet Európában, majd Japán és Hongkong érintésével Ausztrália jön, ahol május 27-én lesz az utolsó fellépése. Gondolom ezt követően Bonamassa kicsit próbál a többiekkel, aztán már nyomják is együtt a Black Country Communionban júniusban!