Spange - Benőtt körmök kezelése körömszabályozással

A benőtt köröm nemcsak fájdalommal és gyulladással járhat, hanem fertőzések melegágya is lehet, és ráadásul nem szép látvány. A pedikűrös több módszert is ismer a benőtt körmök kezelésére, amelyek végleges megoldást adnak a problémára. A Harmonet kéz- és lábápolási szakértője, Hézsai Szilvia ezúttal a spange eljárást mutatja be.

Ezt a technikát „remélem pontosan emlékszem” én 2007-ben láttam egy bemutatón, ahol hozzám hasonlóan sok pedikűrös csodálattal figyelte. Később rá kellett jönnöm, hogy ez a technika jóval korábbi eredeű (ötlet a fogszabályozásból ered R. Fraser skót fogtechnikus 1962-ben alkalmazta először a róla elnevezett Fraser spangét), illetve sok pedikűrös már igen régóta használja.

A spange menete

Miután kiválasztottuk a nekünk szimpatikus szakembert, a pedikűrös az első alkalommal diagnosztizálja a vendég lábát, és kiválasztják, hogy melyik körömszabályozási módszer a leghatásosabb, hiszen ahány féle körömdeformitás, annyi féle megoldási lehetőség jöhet szóba. A vendégnek ugyanolyan aktívan közre kell működnie a kezelésben, mint a fogorvosnál a fogszabályzó húzásánál. Kb 3-4 hetente fel kell keresni a szakembert, aki ismét beállítja a körömlemeznek megfelelő feszességet. A kezelés hossza 3 hónaptól 1 évig tarthat.


A spange eljárást kizáró okok lehetnek:

Fontos! Diabéteszes betegeknek szükséges a spange felhelyezése előtt a kezelőorvos tanácsát kikérnie.


Mennyibe kerül?

A legelső felhelyezés ára általában 6-8000 Ft.
Későbbi áthelyezés kb. 2-5000 Ft.
Természetesen az árak helytől és szakembertől is függenek.

A köröm szabályozással csak és kizárólag végzett szakember foglalkozhat!

Következő cikkünkben a köröm benövésének lézeres eltávolításával foglalkozunk.


Hézsai Szilvia
kéz-és lábápoló, műkörömépítő
Honlap: http://szissz.mlap.hu
Bejelentkezés: 06/30-613-63-13

Kép: piqs.de: Mary - Red circles, red squares