A divatdiktátor fricskája az állatvédelemnek

Az egyik legnevesebb tervező, Jean Paul Gaultier egyik divatbemutatóján olyan dolgot engedélyezett amivel nem csak figyelmet vívhat ki magának, de az állatvédők szélsőséges tiltakozásait is.

Nem is olyan régen Jean Paul Gaultier újabb rendkívüli divatbemutatót szervezett. A modellek szürke felcsigázott frizurájukkal a 60-as évek múzsáját, Delphine Seyringet idézték. "A nő, aki az érzékiséget, eleganciát képviseli" – magyarázza a francia tervező. "A nagy betűs NŐ, akit fel akarok támasztani. A kollekció azoknak az érett nőknek készült, akik már nem a húsz éves diáklány külsőre hajaznak. Szűken szabott ballonkabát, sötét színű magas sarkú." A tervező nem adott terepet a színes ruháknak.

Mindemellett egy Gaultier divatbemutató elképzelhetetlen egy kis provokáció nélkül. Valérie Lemercier, Párizs bohém színésznője lassan szabadult meg letisztult, egyen-szabott ingjétől, hogy mindössze magas sarkújában és kombinéjában vonuljon végig a kifutón. Az asszony öltözete egyben gúny is volt az állatvédők ellen, hiszen a kreátor ezüstróka prémet aggatott a nyakába. Úgy tűnik, Gaultier szerint a klasszikus nő mit sem törődik környezetével.

Forrás: napiaszonline.hu