Hol a helye az asztrológiának a katasztrófavédelemben?

Amikor valaki először jár asztrológusnál, akkor vagy túl sokat vagy túl keveset remél a szakembertől. Néha pontos információkat kaphat, dátumokat, adatokat, néha viszont homályosabb a kép, hatásokat, irányvonalakat tud csak közölni az asztrológus. Legalábbis az a szakember, aki őszinte, és ki meri mondani, hogy az egyén képlete van, amiről közöl információt és van, amiről nem. Az asztrológia azonban az egész Földre hatást gyakorló események előrejelzésében is nagy segítség lehetne - ha megfelelően használnánk.

2012-ig és azután…
Az elmúlt évek asztrológiai képleteit fürkészve, a szakemberek előre tudhatták a kaotikus állapotok megjelenését. Nem csak pár évtizedenként visszatérő konstellációkkal kellett számolni, hanem igen ritka, lassú mozgású bolygóállásokkal is. Félreértés ne essék, a bolygók pályája, helyzete nem határozza meg Földünk jövőjét, ugyanakkor, miként az emberi test jelzőfunkciói, az éhség, a szomjúság, szédülés, vérnyomás, stb., ezek megmutatják nekünk, hogy milyen időszak várható az elkövetkezendő években.

2012-ről számos rémhír látott már napvilágot. Nem kell ahhoz meteornak, kisbolygónak közelítenie felénk, hogy igazán bajban legyünk, úgy tűnik a japán cunamit és atomkérdést látva, hogy éppen elég az, ami Földünkön van. A 2009-es évtől egy újabb 11 éves napciklus kezdődött, amikor a Nap aktív, kitörésekre hajlamos. Ilyenkor flerek keletkeznek, vagyis napszél, amely geomágneses viharokat és egyéb jelenségeket kelt a Földön, pl. a földköpeny mágneses mezejében. A mágneses elváltozások, a nyomás változása, a kőzetlemezeket fokozott vándorlásra, mozgásra készteti, amelyek esetleges ütközések során földrengéseket okoznak. Kísérőjelenségek is tapasztalhatók, mint pl. a szökőár.

Csillagok az egó szolgálatában
A felvilágosodás óta, amióta az egó és az egyéniség szerepe megnőtt, az asztrológia tudományát elsősorban személyes képletek létrehozására és elemzésére használják. Kezdetben uralkodók, világi és vallási vezetők horoszkópját vizsgálták, Indiában pl. e mellett, az összeférhetőséget, két ember közös jövőjét is kiolvasták belőle (szinasztria képlet, házasságképlet). Az asztrológia mégis, korábban évezredeken keresztül országok, birodalmak képletével foglalkozott, ez a mundán asztrológia tudománya, amely ma már az asztrológusok körében is csak kevéssé ismert.Mundán területek: vörösiszap a képletben

Ha egyes országok vagy a Föld jövőjét szeretnénk előre jelezni, komoly bajban vagyunk, itt ugyanis a bolygók valós mozgáshelyzetére van szükségünk, amely figyelembe veszi a precessziót, valamint az állócsillagok pontos ismeretére, amely gyakorlatilag elveszett valahol Jézus és a barokk giccs között. Ma is ismerünk természetesen állócsillagokat, de sokkal kevesebbet iktatunk be asztrológiai értelmezéseinkbe, mint ahányra pontosan szükségünk lenne.

Ha valaki mégis az átlagosnál nagyobb szakértelemmel vizsgálja meg a világ képletét, könnyedén észreveheti, hogy 2010 az áradások éve – a nyári száraz forróság, amely augusztusban kb. 2 hétre várható volt, elenyésző módon valósult meg. Noha a Haiti földrengés szinte soha nem látott pusztítást okozott, valójában az árvizeké és az esőzésé volt a főszerep.

A 2010-es őszi időszakban kezdődő, a Plútó és a felszálló holdcsomópont állása az atomenergiával kapcsolatos nehézségeknek kedvezett. Az atom mellett ez terheket ró mindenféle vegyi üzemre, veszélyes, égéssel, marással, más egészségügyi ártalommal járó szerekre is. A devecseri gátszakadás, azt hiszem, a Kárpát-medence legsúlyosabb balesete, amelyet a történelem során megélhetett. Ehhez csak a tiszai ciánszennyezés és a csernobili atomkatasztrófa ide is elérő hatásait hasonlíthatjuk. Gondoljunk csak bele, ha a betongát a sok esőzéstől – mert ezt állítják – megrepedhetett, akkor mi történne Magyarország lakosságával egy, a Japánhoz hasonló földrengés esetében?

Szintén érthetetlen, hogy a Kolontár-Devecser térségben történt vegyi baleset után, az almásfüzitői iszaptározó helyzete miért merülhet feledésbe? A hazánk legnagyobb ivóvízkészlete mellett fekvő vörösiszaptározó tartalma játszi könnyedséggel jutna el a Dunába. A természetesen a még Szovjetunió idején épült gyáraktól ma már nem várnak sokat. Akkor lehetett felelőtlenül építkezni, főleg más földjén, ma már az ilyesmit szigorúbban ellenőrzik. De még ha legyintünk is, ezek az ipari matuzsálemek köztünk „élnek” és mi bármikor megihatjuk ennek a levét, úgy lúgosan...

Japán: jód és plutónium
Japánban a helyzet a jelenlegi földrengés után elkeserítő. Ugyan a legtöbb esetben egy nagy rengés után csak kisebb utórengések érkeznek, a mostani képletnél tisztán láthatjuk, hogy a kisebb földrengések még hónapokig jelentkezhetnek a térségben (április végéig). Emiatt nem is aggódnánk annyira, ismerve a japán nép fegyelmezettségét, munkaszeretetét és kitartását, valamint tökélyre fejlesztett építészeti technológiáit (amely egyébként magyar találmánnyal egészült ki), annál is inkább aggasztó, ami atomerőműveikben történik. Jelenleg legalább 4-6 robbanáson van túl a szigetország egyik legészakibb erőműve, és horoszkópképletét vizsgálva a jövőben sem számíthatunk sok jóra e téren. Noha a helyzet erős rosszabbodását sem jelenthetjük ki, április hónap elejéig folyamatos rengések, tüzek és hirtelen fordulatok várhatók, de még április végéig is, a hónap során kétszer válik „forróvá” a helyzet. A Plútó most fogja csak elhagyni tág együttállását a Ráhuval, mi lesz ebből… – elmélkedek, miközben a televízióban egy ártatlan földkupacról kijelentik, hogy halálos méreg, több ezer év felezési idejű plutónium… (Kérem, ne a sorok között, hanem a sorokat olvassa!)

Az asztrológiai képleteket böngészve jól láthatjuk, hogy a 2011-es év sem lesz sokkal könnyebb, mint az előző, sőt a világban elkezdődő folyamatok 2012-ben is tovább kígyóznak. Ebben az évben, az év végén a 2010-eshez hasonló rendkívüli árvizes, belvizes helyzetek ismétlődhetnek meg. 2011 ugyanakkor inkább forró, és elsősorban a napkitörések éve lesz. Az első nagy fler 2011. február 24-én képződött és néhány nap alatt el is érte a földet, s ugyan sokak szerint nincs kapcsolat, mégis meg kell jegyeznünk, hogy a fler megérkezése után nem sokkal történt a christchurchi földrengés Új-Zélandon.

A japán rengés természetesen lehet az óceáni lemez elmozdulása és vándorlása, de ezt a heves költözést is kiváltotta valami... Az internetet böngészve a Napot vizsgáló szondák képeiről megtudhatjuk, hogy március 6-8. között újabb erős kitörések történtek, és persze szerencsések vagyunk, mert nem Földünk irányába. Ugyanakkor tisztán kell látni, hogy az időpontok, a hatás és ellenhatás, ok és okozat valahogy mindig egybeesnek. A japán földrengés alig pár nappal utána következett be.


Üdvözölendő, hogy a japán helyzetből okulva Európa szerte felülvizsgálják az atomerőművek működését, stressztesztet végeztetnek, sőt egy német atomreaktort végleg le is állítanak. Venezuela visszavonta atomprogramját és remélhetőleg a világ számos államában jutnak majd hasonló döntésekre (Törökországban pl. nem…). Nincs olyan kontrolláló, ellenőrző hatalom az emberiség kezében, amely ezt az energiát képes megfékezni. Azt fogjuk kézbe, amivel képesek vagyunk bánni. A gyerek kezébe sem adunk éles zöldségpucoló kést… Szó szerint mérgeskígyót dédelgetünk ölünkben, miközben a megújuló energiáknak kedvező feltételeket találunk bolygónkon és hazánkban is! A szél, a napfény, a telepített energiaerdő, a víz, mint-mind hatalmas energiával bíró tényezői világunknak. Tökéletes és környezetbarát befektetés.

Hazai vizeken
Szintén aggasztó, hogy a következő években hazánk atomerőművéhez, a paksi atomreaktorhoz is hozzá kívánnak nyúlni bővítés céljából. Noha az atomerőmű energiafelhasználásunk felét adja, és nélküle komoly bajban lennének mind a nagy, mind kisfogyasztók. Meg kell értenünk, hogy ez kockázatokat rejtő nyereség és 2013 második feléig, a napciklus aktív időszakának végéig, a jelenlegi bolygóállások, mint komplex jelzőrendszer figyelembevételével, nem javasolt, sőt, asztrológiai szempontból veszélyesnek minősíthető. Azt követően megkezdve a munkálatokat, jobb hatásfokú eredmények érhetők el, biztonságosabbá válik majd az átalakítás. Célszerű lenne ezúttal kivárni.

Természetesen lehet az asztrológiát hiányos, éretlen tudománynak tartani – mint ahogy sokan ma is így vélekednek alapos ismeretek hiányában. Nem véletlen azonban, hogy a történelem során orvosok, tudósok, tanulmányaikat asztrológiai alapozással kezdték meg. Gyógyítani csak asztrológiai ismeretek tükrében lehetett, a tudomány ugyanis a kis óramű módosításának minősült, a nagy óramű, a világ működése alatt.

Az asztrológia – szinte egyedülálló módon – egyszerre induktív és deduktív tudomány is. Számos szentírásban megtalálható, és empirikus módszerekkel részletei még jobban megismerhetők. Az asztrológia nem kíván helyettesíteni semmilyen működő, meglévő empirikus tudományt, ugyanakkor kiváló kiegészítő, hiszen képes olyan előrejelzésekre, amelyre a legtöbb tudományág nem. Nem minden esetben képes az összes részletet közölni egy helyzetről, de minden esetben képes előre jelezni a nehézségeket, akkor, amikor az ember még nem is sejti azok bekövetkeztét. Egy földrengés esetén pl. a szeizmográf a már meglévő földrengést méri hihetetlen pontossággal, és a tudósok képesek ebből megmondani pl. egy cunami várható kezdetét. Ám ahogy most is történt, a 60 perccel későbbre ígért szökőár már 10 perc múlva a japán partoknál volt. Magára a fölrengésre jóval hamarabb is felkészülhetünk az országok horoszkópjának ismeretében. Használjuk ezt a bölcsességet okosan, más tudományok szolgálatában. Foglalja el a helyét a világban ott, ahová valóban való.

Fodor Kata

Képek:
piqs.de: RJuergen13 - Osaka Sundown
piqs.de: Paul Schubert - earthe_01