Előadók és dalszerzők fogtak össze Japánért

Az EMI nemzetközi kiadóhoz tartozó művészek és szerzők egyedülálló, világszintű aukcióval támogatják a Vöröskeresztet, a múlt hónapban Japánban történt földrengés és a cunami áldozatainak megsegítésére.

Az ebay.com/EMIfamily4Japan oldalon keresztül lebonyolított jótékonysági aukció során olyan világhírű művészek személyes tárgyait és relikviáit kiáltják ki, mint a Coldplay, Norah Jones, Katy Perry, a Gorillaz, az Iron Maiden (képünkön), Jane Birkin, a Beach Boys, David Guetta, Michael Franti, Lady Antebellum, a The Chemical Brothers, a Depeche Mode, a Celtic Woman, a 30 Seconds To Mars, Rosanne Cash, a Daft Punk, Herbert Grönemeyer, Angela Gheorghiu, Keith Urban, a Good Charlotte és a The Beatles. Az összegyűjtött pénz a Japán Vöröskereszt Alapítványon keresztül fog eljutni a földrengés és a cunami áldozataihoz annak folyamatos támogatásnak a részeként, amit közvetlenül az érintett lakosság kap meg felépülés időszakában. Az EMI Csoport egymillió euróban rögzítette a jótékonysági alapot. 


Az akció első szakasza április 5-től április 15-ig tart több mint 200 exkluzív - amúgy elérhetetlen - darabbal. A jótékonysági aukció második része április 11-e és 21-e között lesz. Az összes kiárusításra kerülő tárgy és relikvia itt tekinthető meg: ebay.com/EMIfamily4Japan.
 
A kiárusítás első körében olyan darabok szerepelnek, mint például a Coldplay énekesének zakója, amit a 2010-es Viva La Vida turnén viselt, Jane Birkin saját használatú Hermes által tervezett Birkin retikülje, egy pár vintage hangfal a legendás Abbey Road Stúdióból, öt éjszaka Michael Franti jóga pihenőhelyén Balin, a Beastie Boys japán MTV-díja és a dedikált limitált példányszámú Depeche Mode litográfia.
 
Az aukció második körében pedig olyan egyedi dolgok kerülnek kiárusításra, mint például egy 1987-es Ferrari 412-es, amelyik a Daft Punk ‘Electroma’ című klipjében szerepelt, Katy Perry tortasapka ugrálószönyege a California Dream világkörüli turnéjának színpadi kellékei közül, egy limitált kiadású Beatles ‘Yellow Submarine Schwinn’ bicikli, egy dedikált gitár egyenesen Norah Jones-tól, egy MacBook, amit David Guetta használt, hogy elkészítse a ‘One Love’ demóját, egy bekeretezett kézzel írt dalszöveg Brian Wilson-tól, Tinie Tempah rózsaszín blézere, amit ‘Frisky’ klipjében viselt, és egy limitált darabszámú Gorillaz litográfia Jamie Hewlett és Damon Albarn dedikálásával.

 
“Japán az egyik kedvenc országom, ahová mindig szívesen megyek. Nagyon együttérzek minden ott élő és katasztrófa által sújtott emberrel. Örülök, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű gyűjtésnek az EMI családdal.  - fűzte hozzá a kezdeményezéshez a többszörös Grammy-díjas énekesnő és dalszerző Norah Jones.

“Sokkolt a földrengés és a japán emberek által elszenvedett pusztítás híre. Sokat gondolok rájuk. Boldog vagyok, hogy én is részt vehetek az EMI családdal karöltve ebben a jótékonysági akcióban. Hiszek abban, hogy ezzel egy kicsit könnyebbé tudjuk tenni ezt a nehéz időszakot számukra. ” - tette hozzá a Brit Award nyertes Tinie Tempah.