4 kedves húsvéti dekoráció - saját kezűleg

Néhány olcsó alapanyagra és pár percre lesz csak szükséged az alábbi kedves húsvéti tojástartó kosárkák, nyúlcipők és húsvéti fészkek elkészítéséhez.

1. Húsvéti fészek
Egyszerűen és gyorsan elkészül ez a húsvéti fészek, kisebb gyermekeink is segédkezhetnek benne.


Hozzávaló anyagok:

Elkészítés: fessük le zöldre a kerek sajtos dobozt, vágjunk ki a kartonokból 3 mintás, és 3 piros tojást. A tojásokat mindkét szélén lyukasszuk ki. Vágjunk a zöld hullámkartonból olyan hosszú csíkot, ami körbeéri a sajtos dobozt. A csík egyik szélét vagdossuk be, majd ragasszuk a sajtos doboz oldalára. A tojásokat is ragasszuk a doboz oldalára belülről, majd kössük  össze őket szalaggal. A fészek belsejét béleljük ki zöld szizállal, és tegyük bele a húsvéti tojásokat.2. Kosárka szalvétatechnikával

Csak egy kicsit nehezebb elkészíteni az alábbi dekupázs kosárkát. Válassz hozzá illő húsvéti mintájú szalvétát.Hozzávaló anyagok:
Elkészítés: fessük le a kosarat a sötétebb festékkel, fontos, hogy a festésnél az ecsetvonások egy irányban történjenek. Várjunk, amíg megszárad, majd kenjük le a felületet a repesztő lakkal, szintén egy irányú ecsetvonásokkal. Mikor ez a réteg is megszáradt, a világos árnyalattal fessük le a kosarat, kb. 1-2 perc múlva megjelennek a repedések.

Vágjuk ki a szalvétából a kiválasztott mintákat, távolítsunk el róla két réteget. Mikor megszáradt a kosarunk, kenjük le szalvétalakkal és helyezzük rá a kivágott mintát. Ecsettel a minta közepétől kifele irányuló ecsetvonásokkal simítsuk rá a felületre. Amikor elkészültünk a díszítéssel, az egész kosarat kenjük át szalvéta lakkal.

Szöveg: Nagy Ágota

3. Húsvéti tojástartó dobozka


Hajtogass színes papírból egyedi tojástartót – videós útmutató az elkészítéshez!4. Húsvéti nyúlcipő

A gyerekek kedvence lehet ez az ötletes tojástartó nyúlcipő. Így készül:
Kép: piqs.de: Heinz Hasselberg & Anja Gros, Steinfurt - 073 Osternest