Egy tál dödölle...

Mindenki ismeri a gyerekdalt a dödölléről, én is! Gyerekként azt hittem ez csak valami kitaláció, nálunk nem volt szokás ilyet főzni, csak felnőttként kóstoltam és beleszerettem! Nem éppen diétás de időnként megengedhető, még kapható régi krumpli, csak az jó hozzá, próbáld ki!

Dödölle Niki módra

Hozzávalók: 8 db közepes burgonya, 1 fejhagyma, 5-6 ek. liszt, 3 ek. libazsír, 1 szál kolbász, só, bors

A burgonyát meghámoztam, kockára vágtam és feltettem annyi vízben ami éppencsak ellepi. Bele egy kis só és fedő alatt puhára főztem. Közben a zsíron a hagymát kicsit megpároltam ill. a kolbászt felkarikáztam. Ha megfőtt a burgonya akkor nem szűröm le, hanem a vízben összetöröm és visszteszem a tűzre. Apránként hozzáteszem a lisztet és folyamatosan keverem míg egy kicsit sűrűbb masszát nem kapok. Ezután egy tepsit előkészítek, a libazsírból az aljára teszek egy kicsit, elkenem majd zsíros kanállal beleszaggatom a krumplis masszát a tepsire. Elrendezem rajta a kolbászkarikákat és a párolt hagymát, kicsit sózom és borsozom.

200 fokos sütőbe teszem amíg kicsit nem kezd pirulni, persze lehet tovább is, ez már ízlés kérdése.

Én tejfölt és sajtot kínáltam hozzá de lehet juhtúróval is készíteni, azt már sütéskor hozzárakjuk vagy akár egy zöldfűszeres tejfölt ill. juhtúrót is el tudok képzelni hozzá.