Sült paradicsomleves - kakukkfűvel

Imádom a nyári, szabadföldi, illatos paradicsomot és az ebből készült ételeket! Ez a leves most egy kicsit más mint a megszokott, nekünk nagyon ízlett! Próbáld ki!

Sült paradicsomleves

Hozzávalók: 5 nagy paradicsom, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 ág kakukkfű, só, bors, 1 ek. méz, olivaolaj, 1 ek. bio ételízesítő, 1 liter víz, két marék gersli
A paradicsomot megmosom, forró vízbe mártom és a héját lehúzom. Darabokra vágom, meglocsolom az olivaolajjal, picit sózom, borsozom és a kakukkfüvet is rászórom. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba terítem és 180 fokon 30 percig sütöm. A végén rálocsolom a mézet és még pár percig sütöm, hogy kicsit rákaramellizálódjon. Ezután az egészet egy fazékba öntöm, botmixerrel pürésítem, beleöntöm a vizet és beleszórom az ételízesítőt. Felforralom és beleszórom a gerslit, ezzel együtt készre főzöm.