Médiaútikalauz stopposoknak

A Tabu Tv riportere Csomor Csillát és Tóth Szabit, a Sugarloaf zenekar frontemberét faggatta a most elkészült könyvről, melyben sztárok segítenek a média világában eligazodni az erre a pályára elhivatott fiatalságnak.

Csomor Csilla, Tóth Szabolcs és Koczka Máté mellett Kendefi Gábor fotós, Tari Gyöngyi modell, Pozsgai Zsolt rendező és Tamás Anita műsorvezető is jelentős szerepet kapott a "Minden, amit tudni kell mielőtt tanulni, vagy dolgozni kezdenék a médiában illetve a szórakoztatóiparban" című könyv megalkotásában. Riporterünk arról faggatta Szabit, hogy hogyan jött ez az ötlet. "Egyszer csak kaptam egy telefont a szerzőtől, hogy mi lenne, ha bizonyos témakörökben én is elmondanám a véleményem egy könyvben. Először még egy kicsit húzódoztam, de aztán elmondta, hogy miért és kiknek készül ez az alkotás, és tetszett az ötlet" – nyilatkozta a tabutv.hu olvasóinak Szabi

Csomor Csilla nagyon megtisztelőnek érezte, hogy ő is szerepet kapott ebben a könyvben. "A Steve keresett meg, hogy egy olyan ismerettágító gyűjteményt szeretne kihozni, ahol mindazok, akik a későbbiekben a média területén szeretnének majd elhelyezkedni egy kis útmutatást, irányítást kapjanak. Mint színésznő kaptam ebben szerepet, hogy az én sorsom, az én pályám, az én utam legyen egyfajta alap, egyfajta kiindulási pont azoknak a fiataloknak, akik majd esetlegesen erre a pályára tévednek. A megtiszteltetésen túl azért ez felelősséggel is jár, mert én igazából nem tudok olyan tanácsokat mondani, hogy ezt hogy kell és merre és miért? Inkább csak az én tapasztalataimból mit lehet esetlegesen leszűrni, én hogyan oldottam meg helyzeteket és milyen döntéseket hoztam…" – nyilatkozta a Barátok közt Berényi Zsuzsája a Tabu Tv-nek.

Érdemes azonban azon is elgondolkoznunk, hogy vajon ez a szakma mennyire lehet jövedelmező? "Ez attól függ, hogy mely példáról beszélünk. Ha ez mondjuk egy tehetségkutatós példa, akkor ott nagyjából az első fél év az jövedelmező, ami után nagyon okos döntéseket kell ahhoz hozni, hogy ebből legyen még talán egy két év is. Ha a klasszik módról beszélünk, tehát például egy alulról szerveződött zenekarról, ott az első 4-5 év biztos, hogy az invesztálásról szól…" – nyilatkozta Tóth Szabi. A könyv egyébként már előrendelhető, illetve szeptembertől a könyvesboltokban is megtalálható.