Nyári ízek télire - Lecsó

Könnyen készíthetsz lecsőt télire is, ha még nem próbáltad most elkezdheted!

Nyári ízek télire - Lecsó

Hozzávalók: 50 dkg hagyma, 1 kg paradicsom, 2 kg paprika, olaj, só

A hagymát apróra vágom, kevés olaján megdinsztelem, rádobom a paradicsomot (én nem hámozom de lehet - akkor forró vízbe mártva könnyen lehúzható a héja) és amikor kicsit már levet engedett beleszórom a felvágott paprikát. Sózom és egyet rottyantok rajta.
 
Tiszta üvegekbe öntöm, két réteg celofánt teszek rá - közé egy csipetnyi nátrium benzonátot, majd a kupakot és száraz dunsztban hagyom kihülni.

Felhasználás: Télen csak fel kell melegíteni, fűszerezni és dúsítani kolbásszal, virslivel, rizzsel, tojással, tofuval, gerslivel, bulgurral és még sok más finomsággal is.  Jó alapot adhat a magyaros ételeknek de akár tésztaszósokat is készíthetünk vele!