Befőzésről - amit érdemes tudni

Néhány alapinformáció a befőzésről! Van akinek ez nem új de akinek igen annak nagyon hasznos lehet!

Befőzésről - amit érdemes tudni

1. Fontos a tisztaság!

Elengedhetetlen a befőzéshez,hogy minden eszköz, edény és az üvegek is tiszták legyenek. A befőttes üvegeket forrásban lévő vízben 1-2 percig szoktam főzni majd tiszta konyharuhára teszem szájával lefelé az üvegeket!

A gyümölcsöt, zöldséget is alaposan tisztísuk meg minden esetben!

2. A minőség

Csak friss, nem túlérett, hibátlan gyümölcsöt, zöldséget használjunk! A hibás terméseket ne használjuk fel befőzésre mert könnyebben romlik meg tőle az eltett befőtt vagy savanyúság!

3. Dunsztolás

Nem egy bonyolult dolog, szükséges hozzá egy nagy kosár vagy láda. Ezt ki kell bélelni egy nagy, meleg takaróval vagy pléddel! Ide kerülnek rögtön lefedés után az üvegek és alaposan betakarom egy szintén vastag takaróval és 2-3 napra hagyom így pihenni! Ez lenne a száraz dunsztolás!