Csisztu Zsuzsa újra iskolapadba ült

A Tabu Tv riportere egy rendezvényen találkozott a sportriporterrel, akit arról faggatott, mi motiválja őt abban, hogy a család és a munka mellett még mindig az iskolapadot koptassa.

"Jelenleg három diplomám van, és azért mondom, hogy jelenleg, mert nem bírtam magammal és beiratkoztam még valamit tanulni, de most már csak abszolút célzottan tanulok. Februárban sikerült az ELTE jogi karán a diplomámat átvenni. Most a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és államtudomány karára járok, mivel van egy olyan szakirányú képzésük, ami sport szakjogászokat képez" –meséli lelkesen Zsuzsa.

"A jog területének ez az a része, ami számomra talán a legkézenfekvőbb és legközelebb áll az ismeretanyagomhoz, hiszen a sport világával napi szinten foglalkozom, tehát elég közel van. Ezért gondolom azt, hogy ez a képzés teljesen összevág az én jövőbeli elképzeléseimmel, szóval ezért döntöttem úgy, hogy ha lehet, akkor még egy picit feszegetem bent azt a maradék szürkeállományt, ha egyáltalán maradt még bármi" – mondja a népszerű sportriporter, akinek természetesen nem könnyű elegendő időt szakítania a tanulásra. Ugyanakkor számára azért is testhez álló ez a képzés, mivel olyan munkát végezhetne a jövőben, ahol a joggal és a sporttal kapcsolatos ismereteit egyaránt felhasználhatná.

"Én azt gondolom, hogy az ember nyilván azért kezd el egy jogi egyetemet, mert van valamilyen hosszabb távú célja a jogi diplomával. Nyilván nem akarja senki, hogy az az ismeretanyag, amit 4000-5000 óra alatt sajátít el, csak úgy elszálljon a levegőben. Viszont az is tény, hogy tele vagyunk kiváló jogászokkal az országban, fantasztikusabbnál fantasztikusabb ügyvédekkel, sztárügyvédekkel, tehát nagyon meg kell most már szerintem válogatni azt, hogy ember milyen területre szakosodik. Hiszen kiváló gazdasági jogászok vannak, ügyvédek, akik ezzel foglalkoznak, családjogászok és még sorolhatnám a területeket, a sport viszont nagyon sokak számára talán nem annyira ismert. Aki a jogban jártas, nem biztos, hogy a sport világát is ismeri. Én úgy gondolom, hogy pont a sportból hozott ismeretanyagomat tudnám hasznosítani" – árulta el Csisztu Zsuzsa.