Egy ismeretlen pop-punk csapat megelőzte a Megadetht Angliában

Európában szinte ismeretlennek számít a Deaf Havana nevű angol zenekar, amely a nyugat-angliai King’s Lynn egyik kollégiumából indult hat évvel ezelőtt. Igaz, eddig több lemezük is megjelent, de legnagyobb sikerük, a legújabb Fools And Worthless Liars című albumuk, amely azonnal az angol rocklista élére állt.

A múlt heti éllovas Megadeth: The1 Rt3 En című nagylemeze már csak a 7. helyen található. Visszakapaszkodott viszont a dobogó 2. fokára a negyedik lépcsőről Amy Lee (képünkön) Evanescence csapata a legújabb munkájával, míg a „bronzérmes” pozícióban a Nirvana 747 (!) héttel ezelőtt megjelent Nevermind című albuma szerepel. Ezenkívül még a 17., a 22. és a 37. lépcsőn is Nirvana-lemez található , ami jelzi az óriási népszerűségüket Nagy-Britanniában.


A Metallica rajongóitól nem sok dicséretet kapott Lulu (Lou Reed és a Metallica közös lemeze) elindult a listán lefelé, jelenleg a negyedik.

A Deaf Havana (utolsó képünkön) CD-jén kívül még egy újdonságot találunk a top 10-ben, a Disturbed rockereinek The Lost Childrenjét a 6. grádicson. Továbbra is remekül tartja magát a Foo Fighters: Greatest Hitse (9.) és a Wasting Light című korongjuk a 10. helyen.


Az Evanescence nem csak az „ezüstérmes” helyezést birtokolja, hanem a 13. (Fallen LP) és 38. (The Open Door LP) lépcsőn is ott találjuk a régebbi munkáikat.

Ha már a régebbi lemezeknél tartunk, akkor itt említeném meg, hogy a Metallica „fekete lemeze” 536 héttel ezelőtt jelent meg a listán és jelenleg a 21. nyerőszám az övék. Újra keresik a Pear Jam Ten-jét is (29.), amely 341 hetes „korral” rendelkezik. Ennél is idősebb (437 hetes) az angol listán a Linkin Park: Hybrid Theoryja, de még így is a 35. legkeresettebb kiadvány.


Újdonság csak elvétve tűnik fel a listán, a Purple rajongók nagy örömére viszont a kedvencüktől ott van a 20. helyen a The BBC Sessions 1968-1970.

Továbbra is vásárolja a nép a Led Zeppelin lemezeket, amit mutat a Mothership 16. és a jubiláló Four Symbols 26. helyezése. Ahogy terjednek a hírek az új Nickelback albumról és már hallható is két új dal róla, kezdik keresni a régi nagylemezeiket is a szigetországban. A Dark Horse a 23., míg az All The Right Reasons a 28. helyen található a 40-es rocklistán.