Káposztás pogácsa

Kellemes állagú, nagyon finom ízű pogácsa következik, ajánlom mindenkinek aki szereti a káposztát!

Káposztás pogácsa

Hozzávalók: 15 dkg párolt káposzta, 60 dkg liszt, 3 ek. tejföl, fél kocka élesztő, cukor, tej, fél dl olaj, 1 tojás sárgája

A káposztát lereszelem, kevés olajon elkezdem párolni, majd sózom, borsozom és készre párolom. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom. A lisztet egy nagy tálba szórom, rá a sót, összekeverem majd jöhet bele a felfuttatott élesztő, tejföl, a káposzta és az olaj. Ha nem állna össze akkor még egy kis tejjel lehet higítani. A lényeg,hogy egy nem túl kemény, gyúrható tészta legyen. Fél órát lefedve kelesztem majd kinyújtom, szaggatom és tepsire teszem. 15 percig még pihentetem majd egy kis tejjel higított tojássárgájával megkenem és már mehet is a sütőbe.

200 fokon sütöm míg szép színt nem kap!