Hamvai PG nem lenne újra DJ

A Magyar Lemezlovas Egyesület idén is megválasztotta az Év Dj-jét. A Ballantine’s Music Awards közönségdíját Sterbinszky, a szakmait Andro vihette haza. Hamvai PG-től pedig megtudtuk, ha újra kezdhetné, nem vállalná be ismét a DJ szerepet.

"Ha most kellene újrakezdenem, akkor nem vágnék bele és nem csinálnám. Gyönyörű húsz év áll mögöttem, de most már legfőképpen mint producer dolgozom. Ez érdekel, meg persze emellett a discozás is, de már közel sem ugyanaz az érzés, mint annak idején. Nagyon sokat kopott a fényében ez az egész" - árulta el kameráinknak Hamvai.

Julia Carpenter is részt vett a rendezvényen, akit arról faggattuk, hogy mennyire nehéz egy DJ lánynak megállnia a helyét a sok pasi között.

"Lehet bírni a sarat, de tulajdonképpen engem nem annyira érdekel, hogy mit mondanak. Csajként vannak előnyei és hátrányai, nyilván valamelyest kuriózum, ha csaj tekeri a lemezeket. Valaki elismer, valaki nem."

Jeszenszky Zsolt, a DJ Szövetség elnöke elmondta, nem is olyan könnyű fennmaradni egy DJ-nek, mint ahogy azt sokan gondolják.

"Sajnos a zenében nagyon kevés pénz van, nem nagyon lehet belőle megélni, ez világszerte így van. Ez különösen a magyarországi DJ-kre igaz. Az a fajta mítosz, hogy nekik milyen jó, mert mennyit keresnek, nagyon nem igaz. El tudnak jutni néhányan oda, hogy nagyon sikeresek lesznek, de rengeteg idő és munka van benne."

Idén a Ballantine’s is csatlakozott a rendezvényhez, hiszen az éjszakai élet szerves részét képezi. "A Ballantine’s része a discoknak és a buliknak, a szlogenjére is - Mutasd meg magad! Hagyj nyomot! - a DJ-k a legjobb példák. Ők azok, akik mozgatják a közönséget, irányítják őket, nyomot hagynak. Ezért választottuk őket nagykövetnek és ezért is támogatjuk őket" - nyilatkozta Mosonyi Csaba, a Ballantine’s képviselője.