Házi gasztroajándék - Ágyas pálinka

Így, advent második vasárnapján - még nem késtél el, készíts ajándékba ágyas pálinkát! Garantált a siker!

Ágyas pálinka

Hozzávalók: jó fajta házi  pálinka, aszalt gyűmölcsök, fahéj, szegfűszeg, méz

A gyümölcsöket apróra felvágom (szilva, sárgabarack, mazsola, meggy, áfonya) és egy nagy befőttesüveg aljára szórom. Rádobálom a fűszereket és meglocsolom a mézzel. (én 1 liter pálinkához szoktam szűk 1 dl mézet számolni) Hozzáöntöm a pálinkát, felrázom majd sötét helyre félreteszem. 2 hétig jó neki ha áll de még jobb ha többet,  érdemes időben elkészíteni ha ajándékba szánod.

Leszűrve, friss aszalt gyümölcsöt kell az üveg aljára tenni majd rá a pálinkát!