Ajándék a konyhából - Rumos-mazsolás gesztenyelekvár

Kicsit időigényes de annál finomabb csemege! Akár ajándékba, akár az ünnepi menühöz a családnak, mindenképp csak a ajánlani tudom!

Rumos-mazsolás gesztenyelekvár

Hozzávalók: 1 kg hámozott egész gesztenye, 10 dkg mazsola, 2 dl rum, 30 dkg cukor, 4 dl víz

1. lépés: a gesztenyét megfőzöm - a csúcsánál keresztben bevágom, annyi vízzel ami ellepi felteszem főni fedő alatt, kb. 1 óra alatt fő meg, aztán a vizet leöntjük róla, óvatosan megpucolom és még melegen krumplinyomóval áttöröm.

2. lépés: a cukorból és a vízből szirupot főzök, lassú tűzön amíg felolvad benne a cukor és mintha sűrűsödne. Ezután a rumot is beleteszem és kész is van!

Az áttört gesztenyét összekeverem a cukorsziruppal, beleszórom a mazsolát és néhány percig összeforralom. Ezután kis üvegekbe töltöm, lefedem és a fejére fordítom. Néhány perc után mehetnek a meleg takarók közé néhány napra!

Mihez használható?
Süteményekhez, palacsintákhoz, kalácsokhoz kínálhatod de nagyon finom kiegészítője a sült almának vagy körtének ill. a natúr húsoknak!