Magos és sajtos falatkák

Délutáni nasinak vagy szilveszterre is készülhet ez a sós finomság!

Magos és sajtos falatkák

Hozzávalók: 80 dkg liszt, 40 dkg margarin vagy vaj, 4 dl tejföl, 1 kocka élesztő, 1 ek. só, csipet cukor, fél cs. sütőpor, a tetejére egy tojás a kenéshez, szóráshoz szezámmag, lenmag, napraforgó mag, reszelt sajt (natúr és füstölt)

Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy csipet cukorral felfuttatom. Ezután a liszthez öntöm, beleszórom a sót, a sütőport és elkezdem gyúrni. Beleteszem a puha vajat vagy margarint, összegyúrom egy egynemű tésztává. Jól gyúrható de nem túl lágy tészta lesz.

Letakarva 30 percig pihentetem majd kinyújtom ujjnyi vastagra, lekenem a felvert tojással. A felére magokat szórtam, a másikra a két reszelt sajt keverékét majd kis hasábokra vágtam, tepsire tettem és 200 fokon megsütöttem míg szép színt kapott.

Finom, kiadós és könnyen elkészíthető!