Klapka és a csempész-ügy: kedden minden kiderül!

A kulcsszavak: Klapka György, üvegekbe rejtett aranykészlet, csempész-gyanús ügyletek… A Tabu Tv utánajárt, mi igaz a hírekből.

A közelmúltban napvilágot látott az interneten egy rejtett kamerás felvétel, melyen Klapka György beszél egy aranyszállítmányról, amely – mint hallható a videóban – túl értékes, hogy mások is rátegyék a kezüket. Természetesen a felvétel hatására beindultak a spekulációk, és többen már csempészésről is beszéltek a zálogosmogul kapcsán. Az eset mellett a Tabu Tv sem mehetett el szó nélkül, így a minap ellátogattunk a Vámház körútra.

"Ez egy szállítmány, ami valóban jön, valóban arany, valóban üveg – és abszolút legális dolog. Egyébként Európában nem is lehet illegális, hiszen ez Európából jön, nem máshonnan, tehát nem vámköteles. Kedden fog kiderülni, hogy mi ez, addig nem szeretnék beszélni erről én sem, mert társaim vannak, akik nem szeretnék, hogy én bármit is mondjak ezzel kapcsolatban. Kedden majd jön a szállítmány, akkor kiállunk a placcra, és megmutatjuk az aranyat" – avatta be a részletekbe a Tabu Tv riporterét Klapka György, aki olyannyira nyíltan felvállalta a helyzetet, hogy maga játszotta le stábunknak az ominózus videót.

"Én a nyolcvannegyedik évemet nyomom most, és egy nyolcvannégy éves ember már nem csinál hibát. Egyrészt azért nem, mert nincs is szüksége rá, van mit a tejbe aprítani, nem akar már meggazdagodni, mert már meggazdagodott – tehát ha egy húsz-harminc éves ember hibát csinál, az rendben van, de nyolcvan éves ember nem csinál hibát. Tehát nálam az, hogy csempészek valamit, vagy illegálisan csinálok, nem törvényesen, az abszolút lehetetlenség" – hallható a Tabu Tv riportjában.