Még dögösebb riffek, gyorsabb tempó - ezt ígéri Mark Tremonti

A modern amerikai hard rock egyik legkiválóbb gitárosa, Mark Tremonti (Creed, Alter Bridge) a tavasszal megjelenő All I Was című szólólemezén agresszívebb muzsikát hallunk majd, mint az anyazenekarainál, de a gyönyörű dallamok és a hihetetlen erejű gitárszólói természetesen maradnak.

A dinamikus album különlegessége lesz még, hogy Tremonti minden dalban énekel is (!), ami eddig nem volt rá jellemző, eltekintve az itt-ott hallható háttérvokáljaitól. Igaz, a Creed-ben Scott Stapp mellett nem volt „rákényszerülve” arra, hogy kiengedje a hangját, az Alter Bridge-ben pedig még annyira sem, hiszen Myles Kennedy korosztályának egyértelműen a legjobb rockénekese, amit az utóbbi időben Slash mellett is bizonyított.


Az All I Was című nagylemezen – Tremonti elmondása szerint – az utolsó cizellálásokat végzik, leginkább a vokálokon szöszmötölnek még egy cseppet. Ebben szerepet kap Eric Fiedman a basszusgitáros-énekes is, a formáció tagja még Garrett Whitlock dobos. Ha a keverésen is túl lesznek, akkor a korong várhatóan márciusban vagy áprilisban kerülhet a boltokba.


Ami a Creedet illeti, Tremonti az első bandájának is írja az új dalokat és készül a turnéjukra, amelynek során, a különböző helyszíneken váltakozva játsszák el a 15 évvel ezelőtti My Own Prison című bemutatkozó lemezük dalait, a világsikert hozó Human Clay albumuk számai mellett. Nálunk, a szakírók között valamiért illik fikázni ezt a post-grunge bandát, amellyel én sosem értettem egyet.


Az Alter Bridge zenekart is nehezen fogadták el a szakmában, igaz, az első időszakban valami botrányosan menedzselték őket. Az utóbbi években szerencsére megváltozott ez a helyzet, a lemezeikkel és a koncertjeikkel egyértelműen bizonyították, hogy a műfaj elitjében a helyük. Ebben az évben a zenészek elfoglaltsága miatt az Alter Bridge leáll, de remélhetőleg jövőre újra teljes fegyverzetben találkozhatunk velük. Azt senki ne kérdezze tőlem, hogy nálunk mikor?

Az All I Was lemez várható dallistája:

’All I Was’
’Brains’
’So You’re Afraid’
’You Waste Your Time’
’Decay’
’New Way Out’
Leave It Alone’
’Wish You Well’
’Don’t Claim’
’Proof’
’Gone’
’All That I Got’
’Giving Up’
’Doesn’t Matter’